Bашата любима рецепта може да спечели 50 лева. Поканете ни да снимаме как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес [email protected]. За въпроси - тел. 942 25 29.
КОЙ ГОТВИ
Казвам се Иванка Иванова и съм от София. Познавам рецептата за меденките и я приготвях за рождените дни на дъщерите ми, когато бяха малки момичета. Днес с удоволствие правя сладките за партита по случай рождените дни на внучките ми.Приятен апетит!
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
4 супени лъжици разтопен пчелен мед
3 яйца
1/2 чаена чаша олио или краве масло
1 чаена лъжичка сода
1 чаена лъжичка канела
1 чаена чаша захар
1 чаена чаша орехи
4 чаени чаши брашно
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Тестото за сладкитесе замесва и от него се правят малки колкото орехчета топчета. Белтъкът на едното от яйцата се разбива до пяна и в него се потапя всяка сладка.
След това топчетата се подреждат в тава, която предварително е намазана с олио и поръсена с брашно.
Меденките се пекатна фурна, загрята до 180 - 200 градуса.