Bашата любима рецепта може да спечели 50 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес [email protected]. За въпроси - тел. 942 25 33.
КОЙ ГОТВИ
Христина Марковае от плевенското село Лепица. Изпраща своето предложение за интересни сладки, които прекрасно вървят със следобедното кафе.
ПРОДУКТИ
100 г кокосови стърготини
1 к.ч.пудра захар
3 белтъка
няколко капки лимонов сок, за да не потъмнеят отвътре белите сладки
щипка сол
масло за намазване на тавата
не слагаме сода и брашно
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Разбивамебелтъците с пудрата захар, солта и лимоновия сок. Изсипваме стърготините в тази смес и разбъркваме добре. Намазваме с масло тава.
С ръцевземаме от кокосовото тесто и с лекичко притискане оформяме малки купчини.
Загрявамефурната на 150 градуса и печем кокоските на тази температура, докато леко покафенеят по краищата и се стегнат отгоре.
Трябвада ги извадим веднага от тавата, защото може да залепнат при изстиването. Кокоските имат вкус на масло.